BIOGEN SMA

APLIKACIJA ZA VJEŽBANJE

Koristan izvor koji roditelji djece sa SMA i bolesnici koji žive sa SMA mogu koristiti kako bi si pomogli u skrbi za svoju bolest.

VJEŽBA MOŽE UČINITI RAZLIKU

 

Dokazi pokazuju da fizioterapija može imati pozitivan učinak na pacijente sa spinalnom mišićnom atrofijom.1 Vježbanje, fizioterapija i rutine istezanja mogu pomoći u poboljšanju fleksibilnosti i ukupne motoričke funkcije. Održavanje dobre kvalitete života u fokusu je aplikacije za vježbanje.

Trenutačne smjernice za liječenje SMA od strane Treat-NMD-a navode da su fizioterapija i rehabilitacijske vježbe od koristi osobama koje žive sa SMA bilo da sjede, ne sjede ili hodaju.2

VJEŽBE ZA OSOBE SA SMA NA DOHVAT RUKE – NA VAŠEM PAMETNOM TELEFONU.

Aplikacija nudi niz vježbi za djecu različitih dobnih skupina i funkcionalnih sposobnosti (koja ne sjede, sjede i koja hodaju). Osobe koje žive sa SMA, roditelji i skrbnici, zdravstveni radnici i terapeuti mogu jednostavno istražiti vježbe pomoću svojih pametnih uređaja i pronaći jasne upute "kako".

Pomozite bolesnicima
kako bi si pomogli
u skrbi za svoju bolest

Nadopunite fizioterapiju
dodatnim savjetima za vježbanje
i rutinama istezanja

Vježbajte bilo
gdje i kada to želite

“Prema nedavnoj studiji, vježba progresivnog treninga s otporom kod kuće izvediva je, sigurna i dobro se podnosi kod djece koja žive sa SMA.”3

Izradili SMA fizioterapeuti uz pomoć bolesnika

Biogen podržava službene smjernice za liječenje SMA i promovira multidisciplinarni pristup kao ključni element u skrbi za osobe sa SMA.

Biogen je zadovoljan što je razvio ove vježbe u suradnji s fizioterapeutkinjama Annom-Karin Kroksmark i Lisom Wahlgren iz bolnice "Queen Silvia", Göteborg, Švedska, te bliskom suradnjom s bolesnicima i njihovim skrbnicima.

JEDNOSTAVNA ZA KORIŠTENJE. LAKO RAZUMLJIVA.

Aplikacija je intuitivna i prilagođena korisniku, tako da roditelji i skrbnici mogu lako pronaći pravu vježbu uz jasne upute "kako".

1.

Za početak odaberite
odgovarajuću funkcionalnu razinu.

2.

Odaberite odgovarajuću dobnu
skupinu. Svaka dobna skupina
ima po tri preporučene vježbe.

3.

Pročitajte detaljne
upute o izvođenju vježbe.

4.

Pogledajte video kako
biste vidjeli pravilno
izvođenje vježbe.

Jeste li spremni započeti?

Počnite istraživati vježbe za osobe sa SMA. Sve što Vam treba je pametni telefon.

Odricanje od odgovornosti: Molimo pažljivo pročitajte ove uvjete korištenja prije korištenja aplikacije.

Preuzmite aplikaciju za Vaš pametni telefon

POVEŽITE SE

da biste saznali više o tome kako biti naš partner i povezati se sa zajednicom oboljelih od SMA

Pronađite zajednice oboljelih

Prikazani su stvarni bolesnici. Od bolesnika i njihovih obitelji pribavljena je suglasnost potrebna za korištenje njihovih priča. Fotografije služe samo za ilustraciju.

Reference

1. Mercuri E, et al. Diagnosis and management of spinal muscular atrophy: Part 1: Recommendations for diagnosis, rehabilitation, orthopedic and nutritional care. Neuromuscul Disord 2018;28(2):103-115.

2. TREAT-NMD Neuromuscular Network. Physiotherapy and Rehabilitation. [online] [cited 2021 Nov 29]. Available from: URL:
https://smacare.guide/physiotherapy-and-rehabilitation/.

3. Lewelt, A. et al. Resistance strength training exercise in children with spinal muscular atrophy. Muscle Nerve 2015;52(4): 559–567.